Ezt a receptet azért találtam ki, hogy a kislányom is meg tudja enni valamilyen formában a padlizsánt. Anyukám egy korábbi paradicsomos-padlizsános ételét alakítottam át, melynek a végeredményeként a férjemtől ezt a bókot kaptam (pedig nincs oda ezért a zöldségért):
“ilyen jó rakottas ételt még nem készítettél”
És a legnagyobb bók az, hogy a kislányom szereti!
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 5 szem paradicsom
- darált hús (30 dkg sertés comb)
- sajt (20-30 dkg)
- rizs (bögrényi)
- kókuszolaj
- hagyma (1 db)
- fokhagyma (1 gerezd)
- só, bors
- bazsalikom
- oregánó
A padlizsánt meghámozzuk, majd apróbb kockákra vágjuk. Besózzuk és állni hagyjuk, hogy levet eresszen. A paradicsomot szintén kockázzuk. A rizst feltesszük főzni, és míg elkészül, addig a darált húst elkészítjük. Hagymán megpirítjuk, sóval, borssal és egy kis bazsalikommal fűszerezzük. A sütéshez én kókuszolajat használok. Amikor elkészült a hús, félretesszük a rizs mellé. A padlizsánt megmossuk, hogy a sok só és lé lejöjjön róla. Sütni kezdjük önmagában, hogy jól megpuhuljon. A paradicsomot a végén adom hozzá, hogy az ne följön szét. Fokhagymával, oregánóval ízesítjük, ízlés szerint só és bors is adható hozzá. Az oregánó fontos, itt az adja meg az ízvilágot.
Nincs más hátra, minthogy összerakjuk az elkészült alapokat. A rizst hozzáadom a húshoz, jól összekeverem. Ez megy a tál aljára. Erre jön a paradicsomos padlizsán. A tetejére sajtot reszeljünk. A sütőben 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Jó étvágyat!
Gasztrocsalád
/Képek: Gasztrocsalád/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: